sigla rca

Mai mult de 1.000 de soferi fara RCA au provocat accidente grave anul trecut

11 06 2013 - InstructoriAuto.info

sigla rcaAproximativ 1.018 soferi care nu detineau un RCA valabil au provocat anul trecut accidente grave, in urma carora Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) a trebuit sa acorde despagubiri de ordinul milioanelor de lei.
Din cauza faptului ca soferii vinovati nu detineau o asigurare RCA, FPVS a acordat despagubiri catre victime sau catre rudele acestora de peste 29 de milioane de lei, dintre care 26 de milioane au reprezentat doar despagubiri morale.
De cele mai multe ori, cazurile de despagubire in urma unor accidente care sunt ulterior rezolvate de FPVS sunt cele provocate de autoturisme care nu sunt asigurate printr-o polita RCA sau cele care sunt inmatriculate in tari precum Italia, Austria, Bulgaria si Germania, masini cu numere de inmatriculate expirate sau care au fost radiate de fostii proprietari.
Dupa acordarea de despagubiri, FPVS isi recupereaza banii de la soferii care au provocat respectivele accidente, insa de cele mai multe ori, aceasta procedura este una extrem de dificila, avand in vedere faptul ca cei mai multi fug de la locul accidentului, in conditiile in care provoaca daune foarte mari, de ordinul sutelor de mii de euro.
In 2012, Fondul a reusit sa recupereze aproximativ 4 milioane de lei de la soferi care au provocat accidente rutiere grave si care nu aveau o asigurare obligatorie de raspundere civila auto.
Polita RCA poate fi incheiata online in doar cateva minute. Soferul afla dinainte care sunt preturile existente pe piata la mai multe companii de asigurare prin intermediul unui calculator RCA. Astfel, conducatorul auto poate alege polita pe care o doreste, in functie de pret sau de asigurator, pe care o comanda apoi direct de pe internet.
Ulterior, va fi sunat de un operator call – center pentru confirmarea comenzii, iar asigurarea RCA va ajunge la adresa specificata de asigurat. Transportul politei este gratuit, indiferent de localitatea din care este soferul care a comandat-o.

imagine: www.rca-ieftin.ro