
Din culisele instructajului auto – 5 curiozitati despre ce implica meseria de instructor la o scoala auto Bucuresti
27 10 2017Ii remarcam in trafic, pe scaunul din dreapta al masinilor semnalizate cu simbolul corespunzator sau la orele de pregatire, explicandu-le si atragandu-le atentia celor pe care ii invata cum sa conduca.sursa foto: evz.ro
Am putea considera ca este o meserie destul de usoara, in care iti organizezi programul asa cum doresti, iar timpul trece repede.
Insa ce inseamna sa fii cu adevarat instructor la o scoala auto Bucuresti?
De cati ani practicati meseria aceasta si ce va place cel mai mult la aceasta profesie?
Sunt instructor auto de peste 15 ani si am realizat instructaje pe diferite masini cu foarte multi studenti.
Pot spune ca am acumulat experienta necesara, prin prisma careia trebuie sa recunosc ca imi place foarte mult ce fac, cu tot cu aspectele pozitive cat si cu cele mai putin pozitive.
Imi place foarte mult sa conduc, imi plac masinile si am descoperit la timp ca imi place sa predau mai departe cunostintele dobandite in toti anii de activitate.
Bucuria cursantilor, atunci cand acestia obtin carnetul de conducere, este o resursa importanta pentru a continua sa practic aceasta meserie.
“Recunostinta pe care fiecare cursant o manifesta ma ajuta sa inteleg ca orice drum ales in viata este drumul corect, atata timp cat conduci responsabil.”
Cum se desfasoara o zi de lucru din viata unui instructor auto?
O zi de lucru in aceasta meserie poate fi, ca la orice alt loc de munca, mai linistita sau mai solicitanta, tinand cont ca lucrez cu mai multi oameni in aceeasi zi.
Ce este cel mai important, din punctul meu de vedere, e sa nu te lasi afectat de viata personala in timpul orelor de condus, lucru valabil atat pentru profesor, cat si pentru cursant.
Orele de practica sunt cele mai importante din acest proces de pregatire pentru obtinerea permisului de conducere.
Prin urmare, relatia dintre instructor si student este foarte importanta.
“Si de cele mai multe ori are efecte benefice, pe termen lung, pentru toti cursantii care isi investesc timpul si resursele pentru a dobandi tehnicile sofatului.”
Care e cea mai dificila categorie de cursanti?
De-a lungul anilor am auzit destule mituri: ca cei tineri, care imediat dupa ce devin majori, sunt mai interesati sa-si ia carnetul, iar cei mai in varsta invata mai greu. Femeile sunt mai atente la volan, dar nu sofeaza la fel de bine ca baietii.
Dar, din experienta mea, nu conteaza absolut deloc categoria de cursanti: pot fi oameni care conduc excelent, dar nu invata asa de bine partea teoretica, sau invers.
Intotdeauna exista ceva bun la fiecare cursant pe care ma straduiesc sa il evidentiez: sunt sincer si realist in legatura cu abilitatile lor, insa asta nu inseamna ca nu putem gasi noi modalitati de invatare a abilitiatilor pentru a deveni un sofer responsabil.